In de zakelijke omgevingen van vandaag de dag is de informatietechnologie (IT) een cruciaal onderdeel geworden van het succes van organisaties. Bij Cloud360 horen we in onze ervaring vaak de termen IT en ICT door elkaar gebruikt worden, maar wat houden deze termen eigenlijk in en zijn er verschillen hiertussen?

Wat betekent IT?

IT staat voor InformatieTechnologie. Wanneer we spreken over IT dan hebben we het over het verzamelen, opslaan, verwerken, beheren en verspreiden van informatie via computersystemen. We hebben het hierbij over hardware én software, maar ook over netwerken en de gehele infrastructuur.

Wat betekent ICT?

ICT staat voor Informatie- en CommunicatieTechnologie. Wanneer we spreken over ICT dan doelen we op het gebruiken van technologie voor de verwerking en overdracht van informatie. Onder ICT vallen onder andere telecommunicatie, internet, audiovisuele verwerking en allerlei vormen van digitale communicatie.

Wat is het verschil tussen IT en ICT?

De termen ICT en IT worden erg vaak door elkaar gehaald en hoewel de verschillen subtiel zijn, is er wel degelijk een onderscheid te maken tussen de twee. Bij IT wordt de nadruk gelegd op de technologie die nodig is voor het beheren van informatie, terwijl ICT een bredere term is, waaronder ook technologie voor communicatie valt. Waar IT dus een meer specialistische term is en zicht richt op de efficiëntie van gegevensverwerking en informatiebeheer binnen een organisatie, worden daar met ICT ook communicatiemiddelen aan toegevoegd waardoor organisaties ook efficiënt kunnen communiceren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld e-mail, videobellen of telecommunicatie voor intern en extern gebruik.

Kantoor vol laptops

Cloud360: innovatie in IT

Binnen de wereld van IT streven we er bij Cloud360 naar om een vooruitstrevende en gespecialiseerde dienstverlener te zijn. De focus ligt bij Cloud360 met name op cloud services en migraties, waardoor organisaties kunnen profiteren van een dienstverlener die deze processen van kop tot start kan begeleiden en uitvoeren. Ook zijn we gespecialiseerd in AVD (Azure Virtual Desktop) omgevingen.

De toekomst van IT

Cloud services hebben de manier waarop organisaties IT-diensten gebruiken behoorlijk getransformeerd in de afgelopen pakweg tien jaar. In plaats van te vertrouwen op lokale services en infrastructuur (on premise), biedt de cloud toegang tot alle benodigde resources via het internet. Dit opent deuren en voordelen op het gebied van schaalbaarheid, flexibiliteit en kostenefficiëntie, waarbij je kunt besparen op IT als organisatie. Bij Cloud360 begrijpen we het belang van deze transformatie en bieden we daarom op maat gemaakte cloudoplossingen en -diensten die aansluit bij de unieke behoefte van uw bedrijf.

Migraties met hoge mate van nauwkeurigheid

Een van de uitdagingen waarmee veel organisatie momenteel worden geconfronteerd is de overging van een traditionele IT-infrastructuur on premise naar de cloud. Het migratieproces vereist zorgvuldige planning, uitvoering en optimalisatie. Bij Cloud360 begeleiden we organisaties bij die complexe proces, waarbij we ervoor zorgen dat gegevens en data veilig en correct worden gemigreerd en behouden blijven. Ook zorgen we ervoor dat alle voordelen van de cloud optimaal worden benut voor de wensen en vereisten van uw organisatie.

De voordelen van Cloud360 IT-dienstverlening

Waarom zou je als organisatie kiezen voor Cloud360 als IT-dienstverlener in een grote markt met veel spelers? Dit focust zich met name op kwaliteit, innovatie, persoonlijke betrokkenheid en ook een hoge mate van klanttevredenheid.

  • Expertise en ervaring: Cloud360 heeft een diepgaande expertise op het gebied van cloudtechnologie en IT-migraties. We wijden ons toe aan het vinden van oplossingen van de unieke uitdaging waarmee uw organisatie wordt geconfronteerd. We leveren daarom altijd op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij de doelen en wensen van een organisatie.
  • Betrokkenheid: Bij Cloud360 staat natuurlijk de klant centraal. We streven ernaar om een zeer goede feeling en begrip te krijgen van de doelstellingen en behoeften van iedere organisatie. Ons doel is om een oplossingen te maken die niet alleen aansluiten bij de huidige doelen, maar deze ook overtreffen en toekomstbestendig zijn. Bovendien houden wij van persoonlijk contact, een simpel mailtje of belletje doet soms wonderen. Geen logge IT-organisatie dus, maar de persoonlijke betrokkenheid van een specialist die echt op de hoogte is van de wensen en behoeften van uw bedrijf.
  • Innovatie en toekomstbestendigheid: We benoemden het al kort, maar bij Cloud360 vinden het we erg belangrijk om innovatie en toekomstbestendigheid hoog in het vaandel te hebben. In de IT gaan ontwikkelingen nu eenmaal enorm snel en de oplossingen van vandaag zijn morgen al verouderd. We werken daarom aan oplossingen die flexibel en schaalbaarheid zijn, ook de wensen van uw organisatie kunnen immers veranderen. We investeren zelf in onderzoek en ontwikkeling van onze eigen kennis en begrip van technologische ontwikkelingen, zodat we altijd moderne en effectieve oplossingen kunnen blijven bieden.

De werelden van IT en ICT zijn dus nauw verwant, maar er zijn wel degelijk verschillen. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte zijn om te weten welke diensten uw organisatie daadwerkelijk nodig heeft. Cloud360 biedt expertise en oplossingen op het gebied van IT, met een sterke focus op cloud services en migraties, maar we fungeren ook vaak als een strategische partner voor organisaties

Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op om samen op zoek te gaan naar IT-oplossingen die uw organisatie vooruit helpen.