Het begrijpen van de verschillende IT-oplossingen binnen de cloud wordt steeds belangrijker voor bedrijven die streven naar een concurrentievoordeel. Een van de fundamenten van de infrastructuur via de cloud is de afkorting IAAS. Wat betekent dit en hoe kan Cloud360 als dienstverlener een rol spelen in het faciliteren van IAAS-oplossingen?

Vrouwen op kantoor met meerdere computers

Wat is IAAS?

IAAS is een afkorting die staat voor “Infrastructure as a Service”. Hiermee bedoelen we een cloud-computing service die het voor ondernemingen mogelijk maak op essentiële IT-infrastructuur via het internet (de cloud) te huren. In plaats van flink te moeten investeren in fysieke hardware en het beheer van datacenters, kunnen bedrijven middels IAAS hun IT-infrastructuur uitbesteden aan externe serviceproviders. Zo’n provider biedt virtuele hardware bronnen zoals servers, opslag van data en netwerkcomponenten op een schaalbare en flexibele basis.

De voordelen van IAAS

Wanneer je niet helemaal thuis bent in de IT klinkt dat misschien wat ingewikkeld, dus wat zijn dan eigenlijk de voordelen van IAAS ten opzichte van traditionele IT-infrastructuur?

  • Schaalbaar: Als bedrijf is het mogelijk eenvoudig op- en af te schalen op basis van de behoeften van dat moment. Dit resulteert in kostenbesparingen en efficiëntie in de operatie. Met fysieke infrastructuur is deze flexibiliteit niet mogelijk.
  • Flexibiliteit: IAAS biedt de vrijheid om specifieke onderdelen van IT-infrastructuur te gebruiken en deze aan te passen aan de vereisten van de organisatie.
  • Betaalmodel: Bij IAAS zijn er geen grote investeringen vooraf nodig, maar dit werkt doorgaans via een pay-as-you-go model, waardoor bedrijven alleen betalen voor wat ze daadwerkelijk verbruiken.
  • Toegankelijk: Omdat de infrastructuur bij IAAS via het internet (de cloud) bereikbaar is, kunnen gebruiken/werknemers overal ter wereld toegang krijgen tot hun resources. Teams van over de hele wereld, of gewoon vanaf een thuiskantoor, kunnen zo met elkaar samenwerken.
  • Veiligheid: Een IAAS-specialist zorgt voor optimale beveiligingsmaatregelen passend bij de organisatie. Dankzij constant onderhoud en updates door de specialist is het beveiligingsniveau vaak hoger dan wat een organisatie kan bereiken met fysieke infrastructuur. Denk hierbij niet aan digitale veiligheid, maar ook aan andere calamiteiten zoals een brand, waterschade, een storm of een inbraak.
  • Snellere Time-to-Market: Door gebruik te maken van vooraf geconfigureerde virtuele machines en servers kunnen organisaties met IAAS hun applicaties sneller implementeren. Dit resulteert vaak in een snelle time-to-market voor nieuwe producten en diensten.

Cloud360 helpt bij overstappen op IAAS als bedrijf

Bij Cloud360 zijn we gespecialiseerd en ervaren in clouddiensten en data migraties, daarom helpen we uw organisatie graag bij de implementatie van IAAS. Daarbij kunt u denken aan de volgende vormen van dienstverlening:

Advies en consultancy

We begrijpen dat iedere onderneming unieke behoeften heeft. We bieden daarom deskundig advies bij het identificeren van de meest geschikte IAAS-oplossingen voor iedere afzonderlijke onderneming. Bij Cloud360 geven we advies op maat, zodat de IAAS-oplossingen aan uw specifieke eisen voldoen. Denk hierbij aan schaalbaarheid, beveiliging en (data) compliance.

Hoge kwaliteit infrastructuur

Bij Cloud360 investeren we voortdurend in geavanceerde technologie om een robuuste en betrouwbare IAAS-infrastructuur aan te kunnen bieden. Met state-of-the-art servers, storage-oplossingen en netwerkinfrastructuur zorgen we ervoor dat uw organisatie profiteert van de nieuwste technologische ontwikkelingen. Hierbij kunnen we ook het beheer volledig uit handen nemen.

Schaalbare oplossingen

Of het nu gaat om een startup die snel groeit of een gerenommeerd bedrijf dat zich graag wil ontwikkelen, schaalbaarheid is vrijwel altijd van groot belang. Behoeften kunnen nu eenmaal veranderen, soms zelf heel snel. We vinden het daarom belangrijk dat een IAAS-oplossingen eenvoudig mee kan schalen met deze veranderende behoeften. Hierdoor blijven we flexibel.

Krachtige beveiliging

Beveiliging is een in de digitale wereld een absolute topprioriteit. We implementeren strikte beveiligingsmaatregelen zodat uw bedrijf zo veilig mogelijk is. Denk hierbij aan firewalls, encryptie en toegangscontroles. Zo kunnen we de integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van de data van ieder bedrijf zo goed mogelijk waarborgen. We zorgen ervoor dat bedrijven hun gegevens veilig kunnen opslaan en beheren in de cloud.

Cloud360 helpt bij overstappen op IAAS als bedrijf

IAAS is niet langer simpelweg een trend in de IT-wereld. Het is in korte tijd een cruciaal onderdeel van een moderne IT-infrastructuur geworden. Bij Cloud360 gaan we graag met bedrijven in overleg over de voordelen van IAAS, waarbij we deskundige begeleiding, krachtige infrastructuur en schaalbaarheid kunnen garanderen.

Of je nu de eigenaar van een startup bent die ik zoek is naar meer flexibiliteit of de directeur bent van een gevestigde onderneming die betere beveiliging wenst zonder in te leveren aan die flexibiliteit, bij Cloud360 kijken we graag samen met u naar een IAAS-oplossing op maat. Neem contact met ons op en ontdek hoe we uw bedrijf kunnen helpen bij de overgang naar een hernieuwde efficiënte, schaalbare en veilige IT-infrastructuur in de cloud.