In de huidige digitale wereld is een betrouwbaar en efficiënt netwerk van essentieel belang voor het succes van uw bedrijf. Het beheren van een complex zakelijk netwerksysteem vereist deskundigheid, tijd en middelen. Steeds meer (grote) bedrijven kiezen er daarom voor om hun netwerkbeheer uit te besteden aan gespecialiseerde dienstverleners. Bij Cloud360 zijn we u graag van dienst om uw bedrijf hier op een persoonlijke en professionele manier bij te helpen.

Weet u niet precies wat te verwachten van professioneel netwerkbeheer of hoe dit te optimaliseren voor prestaties en veiligheid? We leggen u graag uit wat we voor u kunnen betekenen op dit vlak.

patchkast

Wat is netwerkbeheer?

Met netwerkbeheer doelen we op het ontwikkelen, onderhouden, bewaken en het implementeren van (computer)netwerken binnen een organisatie. Hierbij kunt u denken aan het beheer van zowel de hardware als de software die komt kijken bij de communicatie tussen verschillende apparaten in uw organisatie.

Cloud360 kan de volgende zaken voor u uit handen nemen op het gebied van netwerkbeheer:

 • Beheer van hardware: Zoals routers, switches en servers.
 • Beheer van software: Zoals beveiliging, firewalls en protocollen.
 • Ontwerp en planning: Een netwerk opzetten begint met ontwerp en planning. We bepalen de lay-out, benodigde apparaat en de architectuur. Uiteraard denken we hierbij aan oplossingen die future proof zijn, zodat het ook bij uitbreiding van uw bedrijf of andere toekomstige behoeften blijft voldoen.
 • Implementatie: We implementeren het netwerk volgens de opgestelde plannen. We installeren en configureren de hardware en software. Ook zetten we natuurlijk de beveiliging op scherp tegen eventuele kwaadwillenden.
 • Onderhoud: Uiteraard verzorgen we ook het onderhouden van de netwerkinfrastructuur. Dit houdt in dat we regelmatig de software updaten, back-ups uitvoeren, prestaties monitoren en eventuele problemen aan de kaak stellen en oplossen.
 • Beveiliging: We beschermen het netwerk tegen onder andere aanvallen, gegevenslekken en ongeautoriseerde toegang.

Wat zijn de voordelen van netwerkbeheer uitbesteden?

Er zijn een aantal redenen waarom het doorgaans verstandiger is om het netwerkbeheer uit te besteden, in plaats van hier zelf mee aan de slag te gaan. Dit is zeker het geval bij grotere bedrijven of in complexe situaties. We nemen je graag mee door een aantal voordelen van netwerkbeheer.

 1. Focus op kernactiviteiten bedrijf: Door het netwerkbeheer uit te besteden kunnen u en uw bedrijf zich richten op de kernactiviteiten van het bedrijf. Zo kunnen deze tijd en kosten besteed worden aan voor u belangrijkere zaken in het bedrijf, zoals de groei. Bij Cloud360 ontzorgen we u volledig.
 2. Kostenefficiënt: Het zelf beheren van een netwerk kan een prijzige aangelegenheid zijn. Zo dienen er salarissen betaald te worden, maar ook trainingen om up-to-date te blijven van innovaties en bedrijven en zijn er investeringen in de architectuur nodig. Cloud360 biedt een kosteneffectief alternatief waarbij u alleen betaalt voor wat er daadwerkelijk gebruik wordt. Zo zijn de kosten voorspelbaar en worden kosten vermeden die niet per se nodig zijn.
 3. Expertise en ervaring: Netwerkbeheer is een complexe taak, waarbij expertise en ervaring van groot belang zijn voor een betrouwbaar netwerk voor uw bedrijf. Cloud360 beschikt over een grote hoeveelheid kennis over netwerkbeheer en heeft veel ervaring in verschillende omgevingen en branches, waardoor we weten welke oplossing voor uw bedrijf optimaal geschikt zijn. Bovendien zijn we altijd up-to-date van de laatste ontwikkelingen.
 4. Bereikbaar en betrouwbaar: Voor de bedrijfsprocessen in een betrouwbaar netwerk van cruciaal belang, die mogen natuurlijk niet stil komen te vallen. Cloud360 streeft naar een maximale beschikbaarheid en betrouwbaarheid uw bedrijfsnetwerk. We voeren pro-actief onderhoud en monitoring uit waardoor we de kans op downtime minimaliseren. Hierdoor blijft uw bedrijf bereikbaar en betrouwbaar voor zowel medewerkers als klanten.
 5. Schaalbaar en flexibel: Uiteraard kunnen de behoeften van uw bedrijf veranderen, waardoor er een wens ontstaat om te upgraden of juist te downgraden. We werken daarom aan een schaalbaar en flexibel netwerk, waardoor het gemakkelijk aangepast kan worden aan veranderende eisen. Bij Cloud360 luisteren we naar uw specifieke behoeften om zo de beste oplossing te kunnen bieden, met flexibiliteit in het achterhoofd.
 6. Veilig: Cybersecurity wordt van een steeds groter belang, wie kent immers niet de horrorverhalen van hacking, ransomware en DDoS-aanvallen. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Bij Cloud360 implementeren we geavanceerde beveiligingsmaatregelen om netwerken te beschermen tegen allerhande bedreigingen. We zetten de beveiliging op scherp met onder meer firewalls en encryptie, en doen we onze uiterste best om kwaadwillenden buiten de deur houden.

Netwerkbeheer bij Cloud360

Het uitbesteden van netwerkbeheer aan Cloud360 is een strategische zet voor bedrijven die streven naar efficiëntie, veiligheid en groei. Netwerkbeheer is een van de specialismen van Cloud360, waardoor u zeker bent van ruim voldoende expertise en ervaring op dit gebied. We helpen uw bedrijf graag bij professioneel netwerkbeheer en komen graag bij lang om de mogelijkheden en wensen te bespreken.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe uw bedrijf kan profiteren van hoogwaardige uitbesteding van netwerkbeheer