Veel bedrijven streven ernaar om hun werknemers een steeds flexibelere en productievere werkomgeving aan te bieden. Zeker de coronaperiode heeft hier een zeer grote invloed op gehad. Het creëren van digitale werkplekken is hierbij van groot belang om flexibel te kunnen werken zonder productiviteit te verliezen. Als Cloud360 zijn we gespecialiseerd in cloudoplossingen en deze digitale transformatie. We vertellen daarom graag meer over hoe we kunnen helpen bij het faciliteren van digitale werkplekken voor jouw bedrijf.

Man werkt thuis

Wat is een digitale werkplek?

Eerst een korte introductie, want wat houdt zo’n digitale werkplek eigenlijk in? Digitale werkplekken zijn de laatste jaren de hoeksteen geworden van moderne bedrijfsvoering. Werknemers hebben hierbij altijd en overal tot de tools en informatie die ze nodig hebben om effectief te kunnen werken. Niet alleen binnen het pand van het bedrijf in kwestie, maar ook bijvoorbeeld vanaf huis of het buitenland. Bij een digitale werkplek heeft een werknemer niet alleen toegang tot e-mail en documenten, maar ook tot bijvoorbeeld tools om samen te kunnen werken, bedrijfsapplicaties en toegang tot bedrijfsgegevens.

Microsoft 365: Het hart van de digitale werkplek

Bij Cloud360 zien we Microsoft 365 als het ideale hart van een digitale werkplek. Microsoft 365 is een cloudoplossing die een grote hoeveelheid tools en diensten biedt om de productiviteit binnen een bedrijf te bevorderen. Denk aan Exchange Online voor e-mail, SharePoint voor beheer van documenten en Teams voor samenwerking in- en extern. Cloud360 helpt bij het implementeren, beheren en optimaliseren van Microsoft 365 om een naadloze digitale werkervaring aan te bieden.

Voordelen van Microsoft 365

Microsoft 365 biedt een aantal belangrijke voordelen, waardoor we dit bij Cloud360 zien als een ideale cloudoplossing:

  • Flexibel: Met Microsoft 365 hebben werknemers overal ter wereld toegang tot hun e-mail, documenten en Microsoft tools. Het maakt daarbij niet uit waar ze zich bevinden, als ze maar een internetverbinding tot hun beschikking hebben.
  • Schaalbaar: Microsoft 365 kan op- en afschalen afhankelijk van de omvang van de organisatie. Je betaalt namelijk per gebruiker, waardoor je nooit meer betaalt dan je nodig hebt.
  • Veilig: Microsoft 365 is een veilige oplossingen die voldoet aan de huidige veiligheidsvereisten. Gegevens en communicatie binnen het bedrijf blijven daardoor veilig.
  • Bekend: Veel medewerkers zijn bekend met Microsoft-software en -besturingssystemen, waardoor de keuze voor Microsoft 365 een vrij natuurlijke en intuïtieve stap is. Medewerkers kunnen hierdoor snel effectief hiermee aan de slag, waar concurrenten toch vaak een grotere leercurve hebben.
Office programma's

Azure Virtual Desktop (AVD): toekomst van flexibel werken

Steeds vaker kiezen we in overleg met organisaties voor Azure Virtual Desktop. Azure Virtual Desktop, vaak afgekort tot AVD, is een cloudoplossing van Microsoft voor virtualisatie van desktops en applicaties. Hiermee is het mogelijk om virtuele desktopinfrastructuur (VDI) in de cloud te implementeren en te beheren. Met AVD kunnen werknemers zo toegang krijgen tot hun volledige Windows-desktop, inclusief alle applicaties en gegevens, vanaf vrijwel elk apparaat met internettoegang. Dit is een volgende stap in de ontwikkeling van digitale werkplekken.

Lees ook: Wat is Microsoft Azure?

Cloud360 heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd tot een toonaangevende specialist in Nederland op het gebied van de implementatie en het beheer van Azure Virtual Desktop. Dankzij diepgaande expertise en ervaring op het gebied van cloudoplossingen kan Cloud360 uitgebreide ondersteuning bieden bij het opzetten, configureren en beheren van AVD-omgevingen.

We begrijpen dat de behoeften en doelstellingen van jouw organisatie centraal moeten staan. Daarom ontwerpen en implementeren we op maat gemaakte AVD-oplossingen die perfecte passen bij jouw organisatie. Wat ons daarin onderscheidt is ons vermogen om niet alleen de technische aspecten van de implementatie aan te pakken, maar dat we ook begeleiding bieden bij de optimalisatie van de digitale werkplekken. We geven advies over de best practices, implementeren een stevige beveiliging en bieden doorlopende ondersteuning.

Hogere tevredenheid onder werknemers

Het bieden van een digitale werkplek kan aanzienlijk bijdragen aan de mate van tevredenheid van medewerkers. Er zijn een aantal aspecten die hieraan bijdragen:

  • Flexibiliteit: Dankzij een digitale werkplek kunnen werknemers ook op afstand werken. Zo genieten ze meer flexibiliteit in hoe en waar ze hun werk uitvoeren. Dit verbetert de werk-privébalans doordat ze meer controle hebben over hun werktijden en werkplek. Het werk kan hierdoor beter afgestemd worden op persoonlijke verplichtingen.
  • Productiviteit: Het is bewezen dat werknemers efficiënter werken wanneer ze toegang kunnen krijgen tot hun werkdocumenten en -applicaties vanaf ieder apparaat met een internettoegang, ook wanneer ze onderweg zijn. Het wordt zo gemakkelijker om samen te kunnen werken en communiceren, onafhankelijk van hun fysieke locatie. Even een mailtje lezen of versturen terwijl je in de wachtkamer van de tandarts zit? Geen probleem!
  • Minder reistijd: Doordat werknemers ook op afstand kunnen werken is er een verminderde noodzaak om dagelijks naar een fysieke werklocatie te reizen. Dit zorgt voor minder reistijd en ook minder reiskosten. Dit heeft een positieve bijdrage aan de werk-privébalans, maar zorgt ook voor een hogere mate van tevredenheid omdat ze meer tijd kunnen besteden aan belangrijke zaken in plaats van reizen.
  • Empowerment: Een digitale werkplek voorziet medewerkers van tools en technologieën die nodig zijn om hun werk effectief uit te voeren, waar en wanneer dat ook is. Dit geeft een gevoel van empowerment en autonomie, wat kan leiden tot een hogere werktevredenheid en betrokkenheid.

Hulp nodig bij digitale werkplekken inrichten?

Wil jij graag beginnen met digitale werkplekken inrichten voor jouw bedrijf of wil je dit efficiënter maken, maar weet je niet waar te beginnen? Neem dan contact met ons op. We gaan graag vrijblijvend het gesprek met je aan over de mogelijkheden en kansen!